Del 2 – YFC Sweden i samarbete med Hand of Hope

Del 2 – YFC Sweden i samarbete med Hand of Hope

Projektet startade 2011 som en tjänst till barn och ungdomar som växer upp på barnhem i Tjeckien.

Visionen                                                   banner251

Vi arbetar med barnhem i hela landet för att möta barnens fysiska, emotionella och andliga behov och hjälpa till att forma deras framtid genom att sätta dem i kontakt med lokala församlingar och arbetsplatser. Som en del av vårt arbete håller vi läger på konferenscentret Immanuel för barnen, vi besöker barnen på deras barnhem och hjälper dem när de ska lämna hemmet och möta den verkliga världen i vuxen ålder. Stor vikt läggs vid kommunikation och den sociala gemenskapen och vi ser att barnens sociala förmåga starkt förbättras genom de bibliska principer de får lära sig i detta program.

Lägerverksamhet

Lägren hålls under hela året och har olika inrikting beroende på behov. Det kan vara allt från idrottsläger, scoutläger, julläger, eller engelska läger. Under de dagar vi är tillsammans tycker vi att det är viktigt att lära känna barnen, mingla och ha kul men även samtala och prata om allvarligare problem. Vi strävar efter ett balanserat program med fysiska aktiviteter för att förvärva nya färdigheter samt motivation genom nya verksamheter som musik, konst, fotografi, video, webb-design.

Ge barnen en hjälpande hand!

YFC Sweden har ett nära samarbete med Hand of Hope i Tjeckien. Vi vill bidra såväl med ekonomisk hjälp som med personal på plats för lägren. Om du har en grupp som är intresserad att hjälpa till kan ni vara med och anordna ett intressant och bra program för en av dessa veckor. Vi söker främst missionsteam under sportlovsveckorna, påsk och nyår samt under juni-augusti månad.

Titta gärna på den här korta videon från Kristian som tagit ett team från Sverige: https://vimeo.com/126677584
Kontakta oss på YFC Sweden för mer information.

100-klubben

För dig som inte har möjlighet att åka på team vill vi ge möjlighet att stödja detta arbete genom något vi kallar 100-klubben. Bli en av 100 svenskar som ger 500 kr/år till Hand of Hopes lägerveckor. Märk ditt bidrag “100-klubben” och skicka det på Youth For Christ Swedens konto längst ned på sidan. Detta kan göra enorm skillnad för ett barn som tex. Lada som vi hjälpte när han fyllde 18 och var tvungen att lämna sitt barnhem 2003.

35233_418618029105_2258065_n

“Gud kan skapa lycka och glädje ur de mest hopplösa starter i livet.
Jag är ett levande exempel på detta.”
(Ladislav Stojka)

Se Ladas berättelse på: http://handofhope.eu/ladislav-stojka/

 10422219_1375110739483978_4542731006433678275_n

Hälsningar från Christer och Kicki, YFC Sweden

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>